Restaurant Budapest Reservation


  
 




A Szőnyi Étterem

A legtöbb ember, amikor betér egy étterembe, bele sem gondol, hogy az őt kiszolgáló vendéglátó egység kinek lehetett az álma, kinek köszönhető a melegséget árasztó, marasztaló hangulata, vagy kinek a gondossága teszi különlegesen finommá az ott felszolgált ételeket?

Te, Kedves Látogató, - aki érdeklődve kattintottál erre a menüpontra - Te vagy talán a kivétel, aki igenis szeretné meglátni az embert, ott ahol más - a hétköznapi rohanásban - nem látja meg.

Köszönöm ezt Neked! 

Cserébe hadd meséljek Neked kicsit magunkról.

Az én nevem Ruszkai Katalin, de itt mindenki csak Katikának szólít. Nem is csoda, hogy ez sokak számára ennyire természetes, hiszen két évtizeddel ezelőtt ennek a szállodának és az étteremnek a helyén csupán egy családi ház állt, benne pedig egy családias kisvendéglő. Ott pedig külön ebédelő közönsége volt a pultnak, voltak, akik minden nap ott étkeztek és jókat beszélgettünk, amíg lefőztem a kávét.

Kezdetben a szakács is én voltam, ezért a házias ízek megtartása a mai napig nagyon fontos számomra. Manapság viszont a két szakács kollegára bízom a főzést, magam részéről a jó minőségű alapanyagok beszerzéséért és az ételeink változatlan jó minőségéért vagyok felelős. Ellenőrzöm és felkutatom a legfinomabb alapanyagokat és minden nap bemegyek a konyhába és ellenőrzés céljából sorra végigkóstolom az ételeket.

 

Azért is nagyon fontos ez a feladatom, mivel a családom is itt eszik nap, mint nap. Együtt reggelizünk és ebédelünk, a leghátsó asztalnál. Most is van olyan vendégünk az utcából, aki megnézi, hogy mi mit eszünk és ő maga is azt rendeli. 

Ahogy az unokámat, Leát is látják felnőni, és már kérdezgetnek utána, ha nem látják, s van, aki Németországból minden évben még ajándékot is hoz neki.

A kollégákkal bizalommal és kellő tisztelettel vagyunk egymás iránt. Ezért lehetséges az, hogy ez a csapat ilyen régóta együtt van már, ami a mi szakmánkban igen ritka, s általunk nagyra becsült kincs.

Örülök annak, hogy a folyamatos megújulás iránti igényt a fiamnak is sikerült átadnom. Így mára már ő válhatott a modernizálás erős motorjává nálunk. Neki köszönhető az étterem legújabb arca is, mely már mind kinézetében mind az étlap kínálatában képes kielégíteni nemzetközi vendégkörünk igényeit is. 

Még a legjobb munkatársainknak is lehet olykor rossz napja. Ezért kérem, hogy bármilyen problémája is legyen, keressen engem személyesen, akár kihűlt a levese, mire felszolgálták, akár a kávé minősége nem megfelelő, vagy egy étlapon nem szereplő specialitást rendelne meglepetésként szerelme számára, netántán egy babaülésre lenne szüksége azonnal!

Legtöbbször bent vagyok az irodában munkaidőben. Ha mégsem találna meg, akkor kérem, keressen meg az alábbi elérhetőségeim egyikén.

 

Kategória: II. osztály

Üzemeltető: Szőnyi Hotel Kft.

Üzletvezető:
Pophrisztov Vaszilev Péterné (Ruszkai Katalin)
E-mail: ruszkaikatalin@szonyietterem.hu
Telefon: +36 30 924-6167

Konyhafőnök:
Gurzó János

 

Restaurant Budapest

 

Konyhafőnökünk ajánlatához
 kattintson ide!

Rendelésfelvétel:
(06 1) 222-0015

Minden nap 15 óráig
10% kedvezményt adunk
a teljes étel- és italfogyasztás összegéből.

Megújult kerthelyiségünk télen fűtve is várja Önöket

Restaurant Budapest

 

Fővárosi Nagycirkusz
 

 

Széchenyi Fürdő
Nyitva tartás: Uszoda 06:00 - 22:00,
Gőz: 06:00-19:00 óra között

Restaurant Budapest

 
 

A˙la carte étlap

Kedves Vendégeink!

2019. április 20-tól visszavonásig érvényes új étlapunk PDF formátumban is letölthető.

Idegen nyelvű étlapok:

Angol-English  Német-Deutsch  Olasz-Italiano Orosz-русский

Nyitva tartás: minden nap 12:00 - 23:00

Ebédidőben, 12:00 és 15:00 óra között ételeink és italaink árából 10% kedvezményt biztosítunk.

 

  SZŐNYI KLASSZIKUSOK  
     
  Gyerek menü:  
30. Kakas húsleves csigatésztával (1,3,9) 450.-
31. Csirkemellfilé vagy trappista sajt rántva, mosolygós burgonyával, ketchuppal (1,3,7) 1390.-
32. Palacsinta nutellásan vagy kakaósan 1db (1,3,7) 450.-
     
  Előételek:  
33. Tatár beefsteak zöldekkel, maldon sós vajjal, pirítóssal (1,3,7,10) 2990.-
34. Hideg hízott libamáj zsírjában lassan konfitálva, balzsamos lilahagymával, házi kenyérrel (1) 3290.-
     
  Levesek:   
35. Gyöngyöző kakas húsleves, kézzel készített lúdgége tésztával (1,3,9) 690.-
36. Gyöngyöző kakas húsleves, kézzel készített lúdgége tésztával, húsával, bébi zöldségekkel (1,3,9) 990.-
37. Húsleves ceremónia 2 főre (marhahús, velőscsont, torma, mustár, házi kenyér) (1,3,9,10) 2790.-
38. Jalapenos-korianderes ötsajtleves, omlós csirkehússal, tortilla chipssel (1,7) 1390.-
39. Halászlé bográcsban, harcsahússal  1790.-
40. Szürkemarha gulyásleves csipetkével (1,3,9) 1390.-
     
  Főételek:   
41. Szürkeharcsa paprikás füstös tejföl habbal, libatepertős túrós csusza roláddal (1,3,7) 3190.-
42. Lazacsteak bőrén, vaslapon pirítva, chardonnay jus-vel, parajleveles-fetás pitével (1,3,7) 3990.-
43. Caesar saláta jércemellel, parmezán hánccsal, pirított fonott kaláccsal (1,4,7) 2490.-
44. Csirkemell filé vargányával, pármai sonkával göngyölve, rozmaringos  3100.-
   pecorino szósszal, citromos-fenyőmagos tepsis burgonyával (7)  
45. Klasszikus csirkemell filé rántva, dupla vajas burgonyapürével, uborka salátával (1,3,7) 2990.-
46. Cigánypecsenye (sertés tarja mustárral, kápia paprikakrémmel kenve fokhagymásan, 2890.-
  irdalt ropogós szalonnával, házi sült burgonyával, hordós savanyúkkal) (10,12)
47. Sertésszűz színes borsban forgatva, mascarpones aszalt paradicsom glaceval,  2990.-
   törökolivás szalvétagombóccal (1,3,7)  
48. Bécsi szelet (nálunk malac szűzből, pankómorzsában sütve), kovászos uborkás,  2990.-
   hagymás krumplisalátával (1,3,7,10)  
49. Vörösboros marha pörkölt, deszkáról szaggatott, petrezselymes-tojásos nokedlivel (1,3,7) 2690.-
50. Bélszínsteak választható mártogatóssal (kesudiós gorgonzola, klasszikus zöldbors) 5900.-
  grill burgonyával, marinírozott kerti zöldségekkel (7,8,10)  
51. Chateaubriand (7,8,10) 11900.-
     
  Házi tészta:  
52. Túrós csusza libatepertővel (1,3,7) 1790.-
     
  Desszertek:   
53. Somlói galuska (1,3,7,8) 990.-
54. Kemencés, csokoládés, diós palacsinta idény gyümölcsökkel (1,3,7,8) 1090.-
55. Jegecelt túrógombóc mandulában hempergetve, fahéj mousse (7,8) 990.-
     
  Savanyúk:  
56. Köményes káposztasaláta  690.-
57. Uborkasaláta  690.-
58. Paradicsomsaláta 690.-
59. Hordós vegyes savanyú (12) 690.-
     
  PLUS ULTRA  
  Előétel:   
60. Bivaly mozzarella, rukkola, érlelt házi sonka, chapati (1,7) 2590.-
     
  Saláták:  
61. Bombajó saláta (salimix, bulgur, avocado, pisztácia, redcurrys joghurt, márványozott tojás) (1,3,7,8) 2290.-
62. Green (salimix, rukkola, római saláta, cukorborsó, zöldborsó pesztó, ropi, füstölt cs.mell) (1,7,8) 2390.-
     
  Levesek:  
63. Kókuszos édesburgonya leves, pattogatott vadrizs  890.-
64. Lyoni hagymaleves, tört parmezan (7) 1090.-
     
  Főételek:   
65. Argentin vörös garnéla, limetta, homár paszta, pirítós (1,2,4) 3990.-
66. Fekete tőkehalfilé, vizibivaly szalámi, kecskesajt, bazsalikom, datolya paradicsom, hollandi,  3890.-
   pok choi, basmati rizs (3,4,7)  
67. Csirkemell steak, wasabi szósz, sushi gyömbér, koriander, bébirépa, házi hasáb 2900.-
68. Csirke Supreme, kínai ötfűszer, szilva, tökmag, túró tócsni (1,3,7) 2990.-
69. Kacsamellfilé, chili, eperszósz, granola, batáta fánk (1,3,8) 3700.-
70. Kacsacomb pezsgős grana padano bundában, speiz saláta (3,7,10,12) 3500.-
71. Sertéskaraj, bacon, avokádó, rókagomba jus, korianderes gnocchi (1,3) 3290.-
72. Marharostélyos, almás barbecue, csöves kukorica, rozmaring,  4990.-
   karamellizált fokhagyma, parázsburgonya  
     
  Tészták:  
73. Kacsapecsenyés mezzelune, brie sajt, lilakáposzta, céklalevél (1,3,7) 2490.-
74. Pappardelle, mángold, rókagomba, kecskesajt (1,3,7) 2190.-
     
  Desszertek:  
75 Panna cotta, sós karamell, gyümölcs 990.-
76. Málnás, csokoládé Szuflé vanilia fagylalt (1,3,7,8) 1100.-
     
  BŐSÉGTÁLAK  
     
77. Húsimádó tál 2 főre: 10900.-
  Csirkemell vargányával töltve, göngyölve, rántva  
  Kacsacomb pezsgős grana padano bundában  
  Sertésszűz színes borsban forgatva,   
  Speiz saláta, szalvétagombóc, citromos, fenyőmagos tepsis burgonya  
  , mascarponés aszalt paradicsom glacé, wasabi szósz (1,3,7,10,12)  
     
78. Tenger kincsei válogatás 2 főre: 11900.-
  Argentin vörös garnéla, limetta, homár paszta, piritós  
  Lazacsteak bőrén, vaslapon pirítva,   
  Fekete tőkehalfilé, vizibivaly szalámi, kecskesajt, bazsalikom, datolya paradicsom, pak choi
  Parajleveles-fetás pite, basmati rizs  
  hollandi mártás, chardonnay jus (1,2,4,7)  
     
79. Vegetáriánus ínyenc tál 2 főre: 6290.-
  Bazsalikomos sajttallér, batáta fánk  
  Bombajó saláta (salimix, bulgur, avocado, pisztácia, redcurrys joghurt, márványozott tojás) 
  Roppanós gomba, barbecue szósz, helyben készült házi kenyér  (1,3,7,8)  

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket éttermünkben!

Kategória: II. osztály

Üzemeltető: Szőnyi Hotel Kft.

Tulajdonos-üzletvezető:
Pophrisztov Vaszilev Péterné (Ruszkai Katalin)
E-mail: ruszkaikatalin@szonyihotel.hu
Telefon: +36 30 924-6167

Konyhafőnök:
Gurzó János

Elérhetőségek
Szőnyi Hotel és Étterem
1142 Budapest, Szőnyi út 38-40.
tel/fax: 36-1 222-0015
info@szonyihotel.hu
www.szonyietterem.hu
Adószám: 13478748-2-42
Szőnyi Hotel
Szőnyi Hotel térkép
Elfogadó jegyek